17 Aralık 2013 Salı

Veteriner Seçimi

Veterinerler, vahşi veya evcil tüm hayvanlara bakmak üzere eğitim alırlar. Şehirlerde veteriner hekimler genellikle kedi ve köpek gibi evcil hayvanlarla ilgilenirler. Hatta veterinerler kırsal alanlarda baktıkları çiftlik hayvanları dışınıda ev hayvanlarına bakan bir veteriner bulunmaktadır. Bazı ev hayvanlarına bakan veterinerler sadece kedilere yönelik klinikleri olur ancak bu ülkemiz için geçerli değildir. ülkemizde veteriner kliniklerinde böyle bir ayrım yoktur. Evcil hayvanaların hemen hemen hepsine bakılmakta ve bazı evcil hayvan üzerine uzmanlaşmış veteriner klinikleri tamamen ticari olarak çiftlik hayvanlarına hizmet verdiğide görülmektedir.
  Tüm veteriner kliniklerinin acil durumlar için gerekli tüm ekipmanlarının bulunması gerekir. Rontgen cihazı, acil durum araçları, temel laboratuvar cihazları ve anestezi sonrası bakım odası gibi ekipmanların mutlaka bulunması gerekir. Daha iyi şartlar iş yoğunluğuna, kliniğin bulunduğu yere ve hayvan sahiplerinin ödeme gücüne göre değişmektedir. Yer ve fiyatlar arasında bağlantı vardır. Şehirlerdeki klinikler kırsal kesimdekilere göre fiyatları daha yüksektir. Kira, vergi ve maaşlar gibi masraflar nüfus yoğunluğu fazla yerlerde daha yüksek olur. Bu nedenle veterinerler masraflarını fiyatlarına yansıtmaktadırlar.
    Bir veteriner kliniği için bilgi almanın en iyi kaybakları diğer evcil hayvan sahipleridir. Evcil hayvanınızı ve kendinizi bir veterinere bağladan önce veterinerler ile görüşün ve bulundurdukları techizatları görmek isteyin. Klinikte kaç veteriner olduğunu öğrenin ve çoğunlukla bir tanesiyle görüşmenizin mümkün olup olmadığını sorunuz. Klinikleri küçük ve alanları kısıtlı olsa bile ameliyathane, muayenehane ve evcil hayvanların barınabilecekleri yerleri göstermeye gönüllü olması gerekir. Ortam temizliğinede dikkat etmek önemli noktalardan birtanesidir.

2 yorum:

  1. Howdy! This blog post couldn't be written any better! Going through this article reminds me of my previous roommate! He continually kept preaching about this. I'll forward this information to him. Pretty sure he will have a very good read. Thanks for sharing! netflix sign in

    YanıtlaSil
  2. Interest is the money you make payment for to your lender for while using funds you borrow. mortgage calculator After the word is complete, consumers can decide to refinance the loan or begin paying down the principal balance. mortgage payment calculator

    YanıtlaSil